Zapraszamy na konferencję pt. "Produkty o podwyższonej wartości"

Tematyka konferencji została wyartykułowana przez członków klastra Leszczyńskie Smaki. Chęć wdrażania w firmach w regionie leszczyńskim nowoopracowanych, innowacyjnych produktów może przyczynić się do podniesienia infrastruktury regionu, jak również wpłynąć na podniesienie potencjału ekonomicznego podmiotów należących do klastra Leszczyńskie Smaki. Tym samym podmioty te, produkując żywność z dodatkowymi ponad zwykłą wartość odżywczą walorami, mogą odegrać istotną rolę w zapewnianiu konsumentom możliwości dokonywania wyborów korzystnych dla zdrowia i umożliwieniu im podejmowania decyzji dotyczących zdrowego trybu życia.

Przed rozpoczęciem tworzenia pomysłu na nowy produkt należy dokładniej poznać jego pojęcie oraz wymagania, jakie musi spełniać. Proponowana przez Klaster Leszczyńskie Smaki konferencja z pewnością pomoże w tym działaniu.

Organizacja konferencji jest możliwa dzięki dofinansowaniu pozyskanemu z Wielkopolskiego Regionalnego Programu Operacyjnego w ramach projektu „Klaster Leszczyńskie Smaki - promocja i współpraca dla najwyższej jakości, tradycji  i nowoczesnych technologii w branży spożywczej w południowo - zachodniej Wielkopolsce”. Projekt ma charakter promocyjny. Jego celem jest podniesienie innowacyjności firm sektora spożywczego w subregionie leszczyńskim.  

Udział w konferencji jest bezpłatny.

Szczegółowy program konferencji na stronie www.leszczynskiesmaki.pl

Proszę o potwierdzenie uczestnictwa w konferencji do 4 marca 2014 roku

Nr tel. 506 233 502 lub e-mail: dkostrzewa@lcb.leszno.pl - Dagmara Kostrzewa

 

PROGRAM KONFERENCJI:

  11.30

Rejestracja uczestników konferencji

12:00

Otwarcie konferencji

12:05

Dlaczego warto być w klastrze Leszczyńskie Smaki - Dagmara Kostrzewa, Koordynator projektu, Leszczyńskie Centrum Biznesu Sp. z o.o.

12.20

Produkty (surowce i przetwory) o podwyższonej wartości odżywczej i prozdrowotnej m.in. wzbogacone o składniki bioaktywne – dr Dominik
Kmiecik, Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu

13.05

Przerwa kawowa

13.15

Produkty o obniżonej kaloryczności i zawartości tłuszczu typu light. – dr Joanna Kobus – Cisowska, Uniwersytet Przyrodniczyw Poznaniu

14.00

Innowacje technologiczne a bezpieczeństwo żywności - dr Daria Szymanowska-Powałowska, Uniwersytet Przyrodniczyw Poznaniu

14:45

Dyskusja

15.00

Lunch i zakończenie konferencji

 

 

 

 

 

ZAPRASZAMY!