Wymagania systemu HACCP w praktyce

Prowadzisz sklep, restaurację lub produkujesz żywność? Chcesz w prosty i przyjazny sposób pozyskać wiedzę związaną z systemem HACCP?

 

Zapisz się na szkolenie!

Termin: 7 czerwca 2023 r.

Godziny: 09:00-16:00

Miejsce: Inkubator Przedsiębiorczości w Lesznie

Cena: 299 zł netto + 23% VAT

 

Szkolenie jest przeznaczone dla wszystkich, którzy zajmują się opracowywaniem, wdrażaniem oraz zarządzaniem HACCP lub GMP/GHP.

Spotkanie zostało podzielone na dwie części: wykład i ćwiczenia warsztatowe.

Każdy uczestnik otrzyma materiały szkoleniowe oraz certyfikat ukończenia szkolenia.

 

Program szkolenia:

  • przegląd wymagań prawnych w branży spożywczej,
  • dobre praktyki w branży spożywczej (zasady higieny zakładu, personelu, nadzorowanie wyposażenia, kontrola procesów, wyrobu, magazyny, transport, alergeny)
  • system HACCP w branży spożywczej,
  • budowanie systemu HACCP – (identyfikacja zagrożeń, ocena zagrożeń, dobór środków kontroli (CP), krytycznych środków kontroli (CCP), monitorowanie CCP, działania korygujące, walidacja i weryfikacja HACCP),
  • warsztaty w zakresie interpretacji systemu HACCP,
  • warsztaty w zakresie budowania analizy HACCP,
  • dokumentacja w systemie HACCP.

 

Szkolenie poprowadzi Klaudiusz Szymczak - doświadczony konsultant we wdrażaniu systemów zarządzania takich jak: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18/001, PN-N-18001, HACCP, ISO 22000, IFS, BRC.

 

ZAPISZ SIĘ

 

Zapraszamy do wzięcia udziału!

W razie pytań więcej informacji udziela Dagmara Kostrzewa - tel. 65 32 22 105, e-mail: dkostrzewa@lcb.leszno.pl