Klaster Leszczyńskie Smaki na na Regionaliach 2013

Na stoiskach prezentowane były produkty regionalne, lokalne, tradycyjne, ekologiczne wytwarzane przez lokalnych producentów zgodnie z naturą i tradycją, a także zdrowa żywność. Obok bogatej oferty przysmaków na stoiskach prezentowane były również oryginalne wyroby rzemieślnicze, z drewna, ręcznie robiona biżuteria i moda inspirowana folklorem. Co więcej, w trakcie trzech dni targów miało miejsce wiele atrakcji, w tym smakowite degustacje lokalnych specjałów i inspirujące pokazy kulinarne.

 

Oprócz wystawców, którzy pochwalić się mogli eko certyfikatem znaleźć można było producentów żywności naturalnej i nisko przetworzonej. Do nich z pewnością zaliczali się producenci leszczyńskiego klastra.

Leszczyńskie Smaki gościły na targach Regionalia po raz pierwszy. Produkty klastra wzięły również udział w  konkursie dla wystawców na Najlepszy Produkt Regionalny II edycji Targów Regionalia. Wyróżnienie zdobyło Jezierzyckie Masło Extra, od lat wytwarzane z tradycjami przez Mleczarnię Jan Korbik z Jezierzyc Kościelnych.

 

Jako wystawcy leszczyńscy producenci mogli dotrzeć nie tylko do szerokiej rzeszy klientów indywidualnych (ponad 20 000 Warszawiaków), ale również do przedstawicieli wielu sieci handlowych, supermarketów, sklepów ze zdrową żywnością, restauracji, hurtowni, szkół, mediów, oraz wszystkich zainteresowanych. Czekamy na efekty!

 

Zapraszamy na www.leszczynskiesmaki.pl